Posjeta škole iz Istanbula – oktobar 2022. godine

Prema Protokolu o bratimljenju naše škole sa školom Hayriye Kayrakli iz Istanbula, a kako je to već postala i praksa, u periodu od 16. do 22. oktobra 2022. godine, grupa učenika u pratnji nastavnika i direktora škole boravili su u posjeti našoj školi. Kao i prethodnih godina, učenici su bili raspoređeni kod porodica učenika koji izučavaju turski kao drugi strani jezik. U sklopu posjete školu područnu školu u Ostrošcu i centralnu školu posjetio je i novoizabrani guverner općine Badžilar, kojom prilikom je izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom saradnjom i dao podršku nastvku projekta. U prostorijama škole direktor naše škole održao je sastanak sa guvernerom i direktorom škole Hayriye Kayrakli iz Istanbula, na kojem su dogovoreni daljnji koraci saradnje.

Također, direktori obje škole održali su sastanke sa direktorima Yunnus Emre Instituta u Mostaru i Sarajevu na temu zajedničke saradnje škola. 

Tokom boravka, gosti iz Istanbula su imali priliku posjetiti i upoznati određene znamenitosti (Jablanica, Blagaj, Mostar, Sarajevo ...) naše domovine Bosne i Hercegovine.

Kroz saradnju i posjete svih ovih godina, učenici obje škole imaju priliku usavršavati jezik, bolje upoznati kulturu i tradiciju, kako Turske tako i Bosne i Hercegovine.

Ova posjeta je samo još jedna u nizu. Saradnja naše škole sa bratskom školom iz Istanbula će se nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Radujemo se novom zajedničkom druženju.

05 May 2023

28 April 2023

Poštovani Roditelji i uposlenici škole, 1. i 2. Maj su neradni dani, zbog obilježavanja...

25 April 2023

Pozdrav svima! Zadovoljstvo nam je objaviti da će naša škola učestvovati na prvom Sajmu “IT Girls...

Kontakt podaci

JU OŠ "Suljo Čilić" Jablanica

Komune Vejle 28.

88420 Jablanica

Bosna i Hercegovina

Tel.: 036 752 240

Email:os.cilic@bih.net.ba

Virtuelno prošetaj našom školom

Klikni na sliku i pomjeraj lijevo ili desno.

Brojač posjeta

Danas193
Jučer173
Sedmica1123
Mjesec5047
Ukupno528770

Visitor Info

  • IP: 34.204.166.236
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

1
Online

27 May 2023
© JU OŠ "Suljo Čilić" Jablanica - Adis Pirija. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates