Posjeta škole iz Istanbula – oktobar 2022. godine

Prema Protokolu o bratimljenju naše škole sa školom Hayriye Kayrakli iz Istanbula, a kako je to već postala i praksa, u periodu od 16. do 22. oktobra 2022. godine, grupa učenika u pratnji nastavnika i direktora škole boravili su u posjeti našoj školi. Kao i prethodnih godina, učenici su bili raspoređeni kod porodica učenika koji izučavaju turski kao drugi strani jezik. U sklopu posjete školu područnu školu u Ostrošcu i centralnu školu posjetio je i novoizabrani guverner općine Badžilar, kojom prilikom je izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom saradnjom i dao podršku nastvku projekta. U prostorijama škole direktor naše škole održao je sastanak sa guvernerom i direktorom škole Hayriye Kayrakli iz Istanbula, na kojem su dogovoreni daljnji koraci saradnje.

Također, direktori obje škole održali su sastanke sa direktorima Yunnus Emre Instituta u Mostaru i Sarajevu na temu zajedničke saradnje škola. 

Tokom boravka, gosti iz Istanbula su imali priliku posjetiti i upoznati određene znamenitosti (Jablanica, Blagaj, Mostar, Sarajevo ...) naše domovine Bosne i Hercegovine.

Kroz saradnju i posjete svih ovih godina, učenici obje škole imaju priliku usavršavati jezik, bolje upoznati kulturu i tradiciju, kako Turske tako i Bosne i Hercegovine.

Ova posjeta je samo još jedna u nizu. Saradnja naše škole sa bratskom školom iz Istanbula će se nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Radujemo se novom zajedničkom druženju.

29 February 2024

28 February 2024

DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE Ove godine 1. marta, po 29. put obilježava se Dan...

30 January 2024

Draga djeco, I ove godine samo za vas pripremamo super cool edukativni kviz! Prošle godine nam se...

Kontakt podaci

JU OŠ "Suljo Čilić" Jablanica

Komune Vejle 28.

88420 Jablanica

Bosna i Hercegovina

Tel.: 036 752 240

Email:os.cilic@bih.net.ba

Virtuelno prošetaj našom školom

Klikni na sliku i pomjeraj lijevo ili desno.

Brojač posjeta

Danas720
Jučer552
Sedmica2156
Mjesec11263
Ukupno607676

Visitor Info

  • IP: 44.200.77.92
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

2
Online

29 February 2024
© JU OŠ "Suljo Čilić" Jablanica - Adis Pirija. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates