Saradnja sa školom Hayriye Kayrakli iz Istanbula

 

Dana, 11.11. 2023. godine JU Osnovna škola “Suljo Čilić” Jablanica potpisala je novi ,,Protokol o bratimljenju škola”  sa školom Hayriye Kayrakli iz Istanbula, te je isti podržan od Ministarstva obrazovanja Republike Turkye. Protokol su potpisali direktor JU Osnovna škola “Suljo Čilić” Jablanica Edin Idrizović i direktor škole Hayriye Kayrakli Istanbul Redžep Akoč. Prema Protokolu o bratimljenju škola, a na poziv bratske škole u periodu od 16. do 20. aprila 2024. godine, grupa učenika iz naše škole, u pratnji nastavnika i direktora škole, boravili su u posjeti školi Hayriye Kayrakli u Istanbulu.  Tom prilikom upriličen je prijem od strane direktora škole i uposlenika za goste iz Bosne i Hercegovine. 

 

 Učenici koji izučavaju turski jezik kao drugi strani jezik u našoj školi bili su raspoređeni kod porodica učenika, koji su već ranije boravili u našem gradu. Učenici su tokom ove posjete imali priliku upoznati znamenitosti Istanbula.

 

Tokom posjete upriličen je prijem i kod načelnika općine Bagcilar Abdullah Özdemir, koji je pružio podršku saradnji škola u budućem periodu.

 

Također, održan je sastanak sa ministrom obrazovanja općine Bagcilar Mustafom Yilmazom. Na sastanku je konstatovano da se dugogodišnja dobra saradnja škola treba nastaviti i u budućnosti. Dogovorena je i edukativna posjete uposlenika škole Istanbulu u junu 2024. godine, a detalje iste će dogovarati direktori škola u saradnji sa ministarstvom obrazovanja općine Bagcilar – Istanbul.

 Zajedno sa predstavnicima škole u posjeti su bili načelnik općine Jablanica Damir Šabanović i predsjedavajući Općinskog vijeća Jablanica Emir Muratović.

Nadamo se da će se saradnja između bratskih škola nastaviti i u budućem periodu na obostrano zadovoljstvo, tako da ova posjeta bude samo još jedna u nizu.

Iskreno se radujemo novim projektima.

Kontakt podaci

JU OŠ "Suljo Čilić" Jablanica

Komune Vejle 28.

88420 Jablanica

Bosna i Hercegovina

Tel.: 036 752 240

Email:os.cilic@bih.net.ba

Brojač posjeta

Danas33
Jučer231
Sedmica768
Mjesec4328
Ukupno669282

Visitor Info

  • IP: 44.210.151.5
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

1
Online

18 July 2024
© JU OŠ "Suljo Čilić" Jablanica - Adis Pirija. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates